Helsinki Cine Aasia ja Animatricks esittävät: Belladonna of Sadness Andorrassa 22.–24.4.2016

Helsinki Cine Aasia esittää yhteistyössä Animatricks-festivaalin kanssa 22.–24.4.2016 japanilaisen animaatioelokuvan Belladonna of Sadness (哀しみのベラドンナ).

Jeanne ja Jean ovat rakastavaiset, joiden suhteen feodaaliyhteiskunta tuhoaa: ruhtinas vaatii hääyön ensioikeuden Jeanneen. Raiskaus erottaa rakastavaiset ja Jeanne myy sielunsa saatanalle saadakseen voimat kapinallisliikkeen johtamiseen. Romanttisen mystinen keskiaika on tapahtumapaikkana tälle Jules Michelet’n teokseen perustuvalle tarinalle.

Belladonna of Sadness yhdistää liikkeen ja liikkumattoman kuvan täydelliseksi visuaaliseksi ilotulitukseksi. Vesiväriväritys täydentää animaation kauneuden. Elokuva heijastaa hyvin 1970-luvun japanilaisen animaation rikkautta aikana ennen tyypillisen “animetyylin” vakiintumista.

Pääanimoija Gisaburo Sugii (Night on the Galactic Railroad) käyttää uransa varhaisteoksessa viivan ja piirrosanimaation keinot viimeiseen kynänvetoon ja metamorfoosiin saakka. Animeklassikko Belladonna of Sadness on vihdoin saanut ansaitsemansa 4K-restauraation ja kiertää nyt maailmaa.

Eija Niskanen

Näytökset: Pe 22.4. klo 21.00 ja su 24.4. klo 20.00 Andorrassa. Lipunmyynti osoitteessa www.animatricks.net/liput

logo1